Mappen helpen je je werk in Semrush te organiseren. Beschouw elke map als een werkruimte voor een specifieke website of klant waar je je tools en gegevens op één plek kunt bekijken.
Mappen maken je werk gemakkelijker door voor een betere organisatie te zorgen:
- Belangrijke statistieken monitoren en moeiteloos navigeren: bekijk belangrijke statistieken uit verschillende toolkits rechtstreeks op je homepage.
- Beter samenwerken: deel meer context tegelijk, zodat teamwork soepeler verloopt
- Overzicht houden: gebruik tags en filters om snel te vinden wat je nodig hebt
Mappen bekijken
Ga naar je homepage om al je mappen te zien.

Je kunt ook rechtstreeks tussen mappen schakelen vanuit de meeste toolpagina's met behulp van de mapselector bovenaan.

Elke map bevat een gegevensweergave met blokken voor de toolkits die je gebruikt. Je ziet in één oogopslag je statistieken voor AI-zichtbaarheid, Site Health, Organisch verkeer en Backlinks.
Als je nog geen tool hebt geconfigureerd, zie je een knop om je te helpen aan de slag te gaan.

Een map maken
- Klik op + Map maken op je homepagina of gebruik de mapselector in om het even welke tool


- Geef je map een naam en voeg eventueel een website toe

Mappen bewerken of verwijderen
Je kunt de naam van een map op elk moment wijzigen. Zodra je een domein hebt toegevoegd en er een tool mee hebt geconfigureerd, kan dat domein echter niet meer worden gewijzigd.
Om met een ander domein te werken maak je een nieuwe map aan.
Als je een map verwijdert, worden ook de gekoppeld toolgegevens verwijderd, en verwijderde mappen kun je niet meer herstellen. Als de map een SEO-project bevat, kan het SEO-project niet afzonderlijk worden verwijderd; je moet dan de hele map verwijderen. Hiermee worden ook de Website Monitoring-gegevens verwijderd die aan het project zijn gekoppeld. Nadat de map is verwijderd, komt het Website Monitoring-slot dat door het SEO-project werd gebruikt opnieuw beschikbaar in je abonnement.
Een map bewerken of verwijderen doe je zo:
- Klik op de homepagina op het menu met de drie stippen rechts bovenaan in een mapkaart
- Klik op Instellingen

In de mapselector beweeg je de muis boven de mapnaam en klik je op het tandwielpictogram ernaast.

Wanneer je de mapinstellingen opent, zie je opties om de naam te bewerken, de map te delen of de map te verwijderen.
Mappen ordenen en delen
Meerdere mappen ordenen
Als je meerdere mappen hebt, kun je:
- Zoeken en filteren: gebruik de zoekbalk om mappen te vinden op naam, of filter op de eigenaar of tags die je hebt toegevoegd

- Pinnen: pin je belangrijkste mappen vast om ze bovenaan te houden. Klik in het mappenoverzicht op het menu met de drie stippen in de rechterbovenhoek van een mapkaart en selecteer vervolgens Pinnen.

- Bladeren: bekijk 15 mappen tegelijk
Mappen delen
Delen maakt samenwerken gemakkelijker. Iedereen met een betaald abonnement kan een map delen.
|
Machtigingsniveau |
Wat je ermee kunt doen |
|
Lezer |
Gegevens bekijken, maar niet wijzigen |
|
Redacteur |
Instellingen aanpassen en tools configureren met de abonnementslimieten van de mapeigenaar. Ook de instellingen voor delen kunnen worden bekeken en beheerd. |
Let op: gratis gebruikers kunnen geen bewerkingsrechten krijgen. Als een map wordt gedeeld met een gratis gebruiker, kan die de gegevens alleen bekijken.
Zo deel je een map:
- Klik op Delen op je homepagina

- Configureer de deelrechten of werk ze bij naar behoefte:
- Verander het type machtiging van Lezer naar Redacteur en omgekeerd
- Klik op het verwijderpictogram naast een gebruiker om diens toegangsrechten in te trekken

Als er mappen met je zijn gedeeld, kun je ze bekijken door naar je startpagina te gaan en te filteren op Gedeeld met mij.

Voor teamaccounts: je accounteigenaar kan contact opnemen met ons supportteam om het automatisch delen van mappen te configureren, zodat iedereen de teammappen kan zien via het filter Eigendom van mijn team.

Hierdoor krijgen alle zakelijke accountgebruikers Redacteursrechten voor elk object, met uitzondering van locaties; daarvoor krijgen de gebruikers Lezersrechten.
Deze manier van delen kan alleen op verzoek worden ingeschakeld.
Een gedeelde map verlaten: als een map met je is gedeeld en je geen toegang meer nodig hebt, kun je deze verlaten zonder dat dit gevolgen heeft voor anderen. Klik in het mappenoverzicht op het menu met de drie stippen in de rechterbovenhoek van een mapkaart en selecteer vervolgens Verlaten.

Maplimieten
- Aantal mappen: je kunt tot 1.000 mappen maken
- Websitemonitoring: deze limiet (voorheen "Projecten" genoemd) beheert het aantal websites die gelijktijdig kunnen worden gebruikt met SEO-monitoringtools, zoals Position Tracking of Site Audit. Het aantal dat is inbegrepen, is afhankelijk van je abonnement.
Veelgestelde vragen
Mappen en SEO-projecten hangen met elkaar samen, maar ze hebben in Semrush elk een ander doel.
Een map is een overzichtelijke werkruimte waarin je tools en gegevens voor een specifieke website of klant kunt bundelen. Mappen kunnen gegevens uit meerdere Semrush-toolkits bevatten, waardoor je je werk op één plek kunt organiseren en openen.
Een SEO-project wordt aangemaakt wanneer je Website Monitoring-tools configureert voor een website, bijvoorbeeld Site Audit, Position Tracking, Backlink Audit, de On Page SEO Checker of Organic Traffic Insights. Voor elk SEO-project wordt één Website Monitoring-slot van je abonnementslimiet gebruikt.
Voor het maken van een losstaande map wordt geen Website Monitoring-slot gebruikt. Het aantal websites waarvoor je de SEO-monitoringtools gelijktijdig kunt gebruiken, hangt echter af van de Website Monitoring-limiet in je abonnement.
SEO-projecten kunnen niet afzonderlijk van hun mappen worden verwijderd. Als je een SEO-project wilt verwijderen en het bijbehorende Website Monitoring-slot wilt vrijmaken, moet je de hele map verwijderen. Als je de map verwijdert, worden ook de bijbehorende toolgegevens verwijderd; dit kan niet ongedaan worden gemaakt.
Als je je Website Monitoring-limiet hebt bereikt en een SEO-project wilt configureren voor een andere website, kun je:
- een map met een bestaand SEO-project verwijderen om een Website Monitoring-slot vrij te maken;
- upgraden naar een abonnement met een hogere Website Monitoring-limiet;
- extra Website Monitoring-capaciteit kopen op de pagina Abonnementsgegevens.